Veilig feesten op de Sinksenfoor

mei 15th, 2008 · No Comments

Kermisliefhebbers kunnen vanaf zaterdag 10 mei hun hartje weer ophalen, want tijdens het pinksterweekend gaat de jaarlijkse Sinksenfoor weer van start. De stad zorgt ervoor dat jong en oud ook dit jaar veilig kunnen genieten van alle spetterende attracties.

Nieuwe en bestaande attracties: voor elk wat wils
Vanaf zaterdag 10 mei kunnen bezoekers weer genieten van de gezellige sfeer op de Sinksenfoor en ongeveer 150 attracties. Wie houdt van sensatie zal de nieuwe ‘Big Rollercoaster’, een nostalgische supergrote railway, zeker smaken. Ook de ‘Speed Flip’ en de ‘Vortex’, twee indrukwekkende molens, zullen waaghalzen laten schreeuwen van plezier. Voor de kleintjes is er de nieuwe attractie ‘Grand Canyon’, een betoverende mechanische paardenrit. Wie op zoek is naar een eerder rustige attractie voor het hele gezin, zal zeker gecharmeerd zijn door de ‘Movie Star’, een familiale molen.
Populaire attracties zoals ‘De Elastiek’, ‘Devils Manor’, ‘Deca Dance’,.. zijn ook dit jaar weer van de partij. Het lachpaleis ‘Crazy Palace’ onderging een transformatie en telt nu drie vernieuwde verdiepingen. Ook de attractie ‘De Karting’ is terug van weggeweest.

De Sinksenfoor is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer:

• Tram 8: richting Lambermontplaats, halte Museum
• Tram 4: richting Sint-Pietersvliet, halte De Vrièrestraat
• Bus 23: richting Zuid, halte Zuid
• Bus 30: halte Vlaamse kaai
• Bus 34: halte Waalse kaai

Voor de fietsende bezoekers van de foor zijn verschillende fietsenstallingen voorhanden.
Wie met de wagen naar de Sinksenfoor komt, kan gratis parkeren op de Scheldekaaien. Men kan daarnaast ook 24/24 uur parkeren op de betaalparking aan het nieuwe Justitiepaleis aan een voordelig uurtarief. Dit tarief bedraagt 1 euro overdag en 0,60 euro vanaf 18 uur en in het weekend.

De stad Antwerpen treft ook dit jaar extra maatregelen om de veiligheid van de bezoekers te garanderen. Op de dag voor de opening houdt de stad een technische controle van elke attractie. Bezoekers kunnen bovendien steeds terecht bij de mobiele politiepost op het foorterrein, aan de zijde van de Waalsekaai.

Samen met de stad organiseren de foornijveraars enkele bijzondere dagen:
• Op woensdag 11 juni is het familiedag. Op deze dag krijgt iedereen bijzondere aanbiedingen op tal van attracties.
• Op donderdag 19 juni krijgt de Sinksenfoor naar jaarlijkse gewoonte bezoek van honderden andersvalide kinderen en hun begeleiders. Een namiddag lang genieten de kinderen van gratis kermisplezier en lekkernijen.
• Op zondag 22 juni vindt de traditionele ‘Big Bang’ plaats. Op deze laatste dag krijgt iedereen een maximum korting tot 40% op alle attracties en instellingen.

De Sinksenfoor is op weekdagen open tot middernacht. Op vrijdag, zaterdag en Pinksterzondag tot 1 uur ’s nachts. Om de geluidshinder voor buurtbewoners te beperken, geldt er vanaf 22 uur een geluidsbeperking. Een half uur voor het sluiten van de Sinksenfoor stopt de muziek volledig.

No Comments
Categorie: Nieuws
Tags: - - - - - -

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment

*