Sinksenfoor – een tapijt vol beweging

mei 27th, 2009 · 1 Comment

Dit jaar viert de Sinksenfoor zijn 40ste verjaardag op de Gedempte Zuiderdokken. Sinds 1969 zorgen honderden foorkramers er voor vertier voor jong en oud. Om dit te vieren schreef radio- en televisiepresentator Michel Follet het boek ‘De Sinksenfoor, een tapijt vol beweging’, een prachtig geïllustreerde bundel vol doorleefde verhalen en anekdotes. Iedereen die de Antwerpse foor in het hart draagt, kreeg de kans zijn/haar verhaal te vertellen.

Michel Follet
De Sinksenfoor
Een tapijt vol beweging

Elk jaar worden de gedempte Zuiderdokken rond Pinksteren omgetoverd tot een wereld vol kleuren en geuren, vol beweging en sfeer. De unieke Sinksenfoor slaat dan zes weken zijn tenten, kramen, gebakkramen, attracties, cakewalks, roetsjbanen en spookkastelen op. Honderden foorkramers staan er sinds 1969 in voor vertier voor jong en oud. Maar de Sinksenfoor heeft nog een veel oudere geschiedenis, die hier uit de doeken wordt gedaan.

Michel Follet is al van kindsbeen af gefascineerd door het wonderlijke universum van de foor. Hij schreef met De Sinksenfoor. Een tapijt vol beweging een prachtig geïllustreerd boek vol doorleefde verhalen en anekdotes. Follet sprak met foorkramers van de oude en de nieuwe generatie, met de plaatsmeester, met de decorschilders, met de bakkers van smoutebollen, lacquemants en andere zoetigheden, met iedereen die de Antwerpse foor in zijn of haar hart draagt. Het boek De Sinksenfoor. Een tapijt vol beweging doet je de kriebels herbeleven en uitkijken naar de volgende Sinksenfoor  aan ’t Zuid.

Michel Follet (1959) werkt sinds jaar en dag voor radio en televisie. Over de kermis schreef hij eerder de boeken Foorwaarts (1987) en Roulez, roulez: een draaiboek van de kermis (1999).

Mei 2009, gebonden, 22,5 x 21,5, 208 blz, € 25,-
ISBN 9789460010446, NUR 740

1 Comment
Categorie: Nieuws
Tags: - - -

1 response so far ↓

  • 1 kirsten // mei 31, 2010 at 18:35

    ik heb een vraag
    die atractie rechtover het reuzenrad en naast de stoeltjesmolen. hoe noemt die atractie ??

Leave a Comment

*